Meditatie is steeds weer de uitnodiging om te ontvangen wat je gegeven wordt, te vertrouwen dat het allemaal naar je toe komt en te ervaren welk effect dat op je lichaam, gevoel, brein, et cetera heeft.

Als je ontvangt, wil dat zeggen dat je het aanneemt, door je heen laat gaan en weer loslaat. Tijdens de meditatiesessies voel je hoe belangrijk het is dat je mediteert in een houding die je lichaam niet belast. Steeds weer zul je merken dat je denken de neiging heeft om zelf het heft weer in handen te nemen en alles weer in te vullen. Dat je ego weer opstaat om het leven te leiden. Als je mediteert ervaar je meer autonomie en je beseft steeds beter dat je denken niet alles hoeft in te vullen.

Meditatie is niet bedoeld om iets te bereiken, geen doelen na te streven maar om te ervaren hoe het is als je het leven als een geschenk aanneemt en je er door laat voeden. Meditatie gaat over ‘vertragen’ & ‘observeren’.  Niet alleen voelen wat je voelt maar dat je ook voelt. Enkele voordelen van meditatie op een rijtje:

  • Je krijgt meer innerlijke rust
  • Je leeft meer in het ‘hier en nu’
  • Je omgeving ervaart je als ‘prettiger’
  • Je immuunsysteem profiteert ervan mee
  • Je bent minder angstig
  • Zeer ondersteunend bij div. lichamelijke en geestelijke klachten

Zoals je wellicht al zelf onderzocht hebt zijn er vele voordelen m.b.t. meditatie. Bij yogaontspant leer je allereerst om in een fijne en goede zithouding te zitten om vanuit jouw basis te ontdekken wat meditatie voor jou kan betekenen in je dagelijks leven. Het je eigen maken en de discipline ontwikkelen alleen al is ontzettend leuk is mijn eigen ervaring. De meditatiesessies worden zowel privé als in kleine groepen gegeven. Eerst ga je voelen en ervaren waar en hoe je ademt. Vervolgens worden je handvatten gegeven om in meditatie te gaan d.m.v. verschillende soorten ademhalingen. Het is de bedoeling dat je dit leert integreren in je leven om op jouw manier er het maximale eruit te halen. Tenslotte wil ik benadrukken dat mediteren niet zozeer alleen stilzitten betekent. We gaan aan de slag met verschillende soorten meditaties.

Wil je leren mediteren of zoek je verdieping? Bel of mail mij dan voor de mogelijkheden.